Chin-Su sójová omáčka 250ml
Kód: 7561Detailní popis produktu
Sójová omáčka, to je neodmyslitelný základ asijské kuchyně.
Její původ můžeme hledat ve starověké Číně, kde byla s oblibou užívána již před více než 2 200 lety. Sójová omáčka postupně získávala na oblibě a rozšířila se po celé východní a jihovýchodní Asii. V současné době se těší stále větší popularitě v kuchyních po celém světě, a to především díky své široké možnosti využití k dochucování pokrmů.
Získává se tradiční fermentací sójové pasty, ze sójových bobů, pražených obilovin a soli. Sójovou omáčku lze přidat do pokrmů během vaření nebo jako dip pro namáčení jídel. Nejčastěji se kombinuje s rýží, nudlemi, sushi a sashimi. Díky obsahu soli zvýrazní chuť pokrmů a dodá jim tzv. pátou chuť umami.
Složení:
Voda (69%), sója (12%), sůl (12%), cukr (4%), přírodní barvivo (E150a); látky zvýraňující chuť a vůni (E621, E635), regulátor kyselosti: kyselina citronová (E330), aroma; konzervant: benzoan sodný (E211); emulgátor: xanthanová guma (E415); syntetické sladidlo: acesulfam K (E950), aspartam (E951).
Nutriční hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota | 117,00 kJ/ 28.00 kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | 5,00 g |
z toho cukry | 4,20 g |
Bílkoviny | 2,00 g |
Sůl | 13,00 g |
Vláknina | g |